Duurzame Artelux gordijnen, milieu-vriendelijk en stijlvol

Duurzame Artelux gordijnen, milieu-vriendelijk en stijlvol
24 april 2024

Bij Berg&Berg vinden wij duurzaamheid belangrijk, ook voor onze klanten wordt het steeds belangrijker. Daarom werken wij met leveranciers zoals Artelux die continu zoekt naar nieuwe duurzame en milieuvriendelijke opties voor haar gordijnen en toebehoren. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de keuzes die gemaakt worden bij het inrichten van onze woningen en wij lopen daarin door leveranciers als Artelux voorop.

 

 

Artelux zet zich in voor een zorgvuldige ontwikkeling van stoffen, waarbij ze niet alleen kritisch kijken naar hun eigen productieproces, maar ook naar de sociale en milieuaspecten van al hun samenwerkingspartners – van grondstof tot eindgebruik. Ze streven ernaar om producten te bieden waar mensen dagelijks van kunnen genieten, met het vertrouwen dat ze niet alleen veilig en comfortabel zijn, maar ook met aandacht voor mens en milieu tot stand zijn gekomen.

 

Waarom duurzame gordijnen?

Door vakmanschap en hightech productietechnieken te combineren is Artelux in staat duurzame gordijnen te ontwikkelen. Daarnaast hebben ze aandacht voor milieuvriendelijke materialen, denk daarbij aan gerecyclede vezels. Deze materialen verminderen de ecologische voetafdruk en vermijden schadelijke chemicaliën die vaak worden gebruikt in de productie van traditionele gordijnen. Ze werken met pre-consumer gerecyclede vezels; de fabricage van polyestervezels en filamenten levert onvermijdelijk restafval op. De verzamelde vezels worden verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Of post-consumer. Polyestergarens worden gemaakt van verzamelde PET flessen die verwerkt worden tot vezels en weer gesponnen tot hoogwaardige garens.

 

 

Energiezuinige productieprocessen: Artelux werkt met leveranciers die officieel ISO 14001 en 9001 gecertificeerd zijn. Een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. Zij stellen daarmee ten doel om milieurisico’s van bedrijfsvoering te beheersen en zelfs te verminderen. Tevens wordt hiermee bevestigd dat ze beschikken over een management systeem waarin kwaliteit en logistiek gewaarborgd blijven.

Lange Levensduur: duurzame gordijnen worden ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen voor een langere levensduur, waardoor de noodzaak van regelmatige vervanging wordt verminderd.

 

Stijlvol en Functioneel

Duurzaamheid gaat hand in hand met stijl en functionaliteit. Moderne ontwerpen en een breed scala aan kleurenopties stellen consumenten in staat om hun persoonlijke stijl uit te drukken terwijl ze toch kiezen voor een eco-vriendelijke optie. Daarnaast bieden duurzame gordijnen dezelfde functionaliteiten als traditionele gordijnen, zoals het reguleren van lichtinval en het behouden van privacy.

 

 

De impact op energie-efficiëntie van je huis

Het gebruik van duurzame gordijnen kan ook bijdragen aan de energie-efficiëntie van je huis. De isolerende eigenschappen van bepaalde duurzame materialen helpen de warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten te houden, waardoor de noodzaak van intensief gebruik van verwarming of airconditioning wordt verminderd.

 

 

Tips voor het kiezen van duurzame gordijnen

Certificeringen: Artelux heeft Oeko-Tex gecertificeerde stoffen in collectie, Oeko-Tex is een wereldwijde standaard die aangeeft dat het gebruik van schadelijke chemicaliën is gereguleerd. Al hun stoffen dragen dit keurmerk en zijn dus veilig voor je gezondheid.

Onderhoudsvriendelijkheid: overweeg gordijnen die gemakkelijk te onderhouden zijn, wat de levensduur verlengt en de behoefte aan frequente vervanging vermindert.

 

Conclusie

Duurzame gordijnen zijn niet alleen een modieuze keuze, maar ook een belangrijke stap in de richting van een meer duurzame levensstijl. Door bewust te kiezen voor milieuvriendelijke opties kunnen we bijdragen aan de bescherming van onze planeet zonder in te leveren op stijl en comfort. Maak een statement in je interieur door te kiezen voor duurzame gordijnen en draag zo bij aan de groene revolutie.

 

Ieder advies is maatwerk

Wat je interieurvraag ook is, wij staan voor je klaar. Kom naar Berg&Berg. Dé interieuradviseur voor jou en laat je informeren door onze stylisten. We denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor vragen of maak direct een afspraak om jouw woondromen te realiseren. Je bent van harte welkom in onze winkel, maar onze stylisten komen ook graag bij je thuis langs met stalen voor een persoonlijk advies.