159-gordijnen_overgordijnen_header2.webp

Overgordijnen brengen sfeer in huis

Waarom kiezen voor overgordijnen
product_gordijnen-header

Gratis inmeten bij Berg&Berg


Bij Berg&Berg in Driebergen streven wij naar kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van onze producten zelf, maar ook voor de kwaliteit van de montage.
gordijnen_overgordijn_sfeer1920

"Overgordijnen zijn de veelzijdige helden van het interieur, die niet alleen warmte en karakter toevoegen, maar ook privacy bieden en de akoestiek verbeteren. Ze zijn essentieel voor het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer in elke kamer."

 

 

De meest uitgebreide collectie gordijnen in de regio van Driebergen, Zeist en Doorn.

Overgordijnen danken hun naam aan het gebruik: je kiest deze vaak in combinatie met andere zonwering als inbetweens, rolgordijnen of jaloezieën. Deze zorgen met name voor filtering van het daglicht, terwijl de overgordijnen 's avonds voor meer privacy en sfeer zorgen. Overgordijnen zijn er in allerlei stoffen en diktes. Een mooie roede en de plooikeuze brengen nog meer warmte in je interieur. Door te kiezen voor een mooie kleur, bijzondere stof of misschien wel een verrassend dessin voegen overgordijnen écht iets toe aan de ruimte. In onze collectie vind je overgordijnen van onze leveranciers Kobe, Artelux en onze eigen 'BezT Collection'. Op zoek naar de overgordijnen voor jouw woning in de regio Driebergen, Zeist en Doorn? Kom naar Berg&Berg in Driebergen om je te laten adviseren over de geschikte gordijnen voor jouw woning.

 

Verduisterende gordijnen

Overgordijnen zijn veel meer dan alleen maar een praktische raambedekking. Ze vormen een essentieel onderdeel van het interieurontwerp en kunnen op diverse manieren worden toegepast om de esthetiek en functionaliteit van een ruimte te verbeteren. Allereerst dienen overgordijnen natuurlijk als raamdecoratie, waardoor ze privacy bieden terwijl ze tegelijkertijd de hoeveelheid natuurlijk licht reguleren die een kamer binnenkomt. Maar hun toepassingen gaan verder dan dat.

gordijnen_overgordijn_sfeer1200_1

Isolerende gordijnen

Door te spelen met verschillende stoffen, kleuren en patronen kunnen overgordijnen fungeren als een belangrijk stijlelement in een kamer, waardoor ze de algehele uitstraling versterken en aanvullen. Bovendien hebben dikke overgordijnen ook akoestische eigenschappen, waardoor ze geluid kunnen absorberen en ideaal zijn voor ruimtes waar geluidsdemping gewenst is, zoals slaapkamers of home cinema's.

Een ander voordeel van overgordijnen is hun isolerende functie, waardoor ze helpen om warmte binnen te houden tijdens de koude maanden en de kamer koeler te houden tijdens de warme maanden. Dit kan leiden tot energiebesparing op verwarmings- en koelingskosten. Bovendien kunnen overgordijnen worden gebruikt als scheidingswanden in open ruimtes, waardoor ze verschillende functionele gebieden kunnen definiëren zonder de ruimte te hoeven verdelen met permanente muren.

 

gordijnen_overgordijn_sfeer1200_2

Geluidsabsorberende gordijnen

Tot slot kunnen overgordijnen ook worden gebruikt om architecturale kenmerken zoals hoge plafonds, grote ramen of unieke raamvormen te accentueren en te benadrukken, waardoor ze een belangrijke rol spelen bij het creëren van visueel aantrekkelijke ruimtes.

Kortom, overgordijnen zijn veelzijdige en functionele elementen binnen het interieurontwerp, die niet alleen praktische voordelen bieden, maar ook een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de esthetiek en sfeer van een ruimte.

 

gordijnen_overgordijn_sfeer1200_3
styliste_slider_1920x400px_gordijnen

Styliste aan het woord:

"Niet alleen voegen overgordijnen warmte en textuur toe aan een ruimte, maar ze dienen ook als de finishing touch die de hele kamer samenbindt en een gevoel van gezelligheid en elegantie creëert."

Mogen we iets voor je doen?

Waar kunnen we je bij helpen?
voor het maken van een afspraak
ik kan wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van mijn woning
voor het maken van een offerte
ik heb een specifieke vraag: